Ljajić: Dobri ekonomski i politički odnosi sa Iranom

’’Želimo da ekonomski odnosi prate odlične političke odnose koje imamo sa Iranom’’ rekao je u Teheranu, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti turizma, javno-privatnog partnerstva i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, potpredsednik Vlade I minister trgovine, turizma I telekomunikacija Rasim Ljajić. Ljajić se u Teheranu sastao I sa tamošnjim ministrom industrije, rudarstva i trgovine Mohamedom Rezom Nematzadeom.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić predvodi delegaciju koja u Teherau učestvuje na zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsko-trgovinsku saradnju između Srbije i Irana.

Ljajić se tokom boravka u Teheranu sastao sa ministrom industrije, rudarstva i trgovine Mohamedom Rezom Nematzadeom a nakon sastanka je sa nadležnim ministrima iz iranske vlade potpisao i sporazume o saradnji u oblasti turizma, javno-privatnog partnerstva i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Ljajić je u izjavi za medije, nakon potpisivaja sporazuma, kazao da očekuje i obimniju saradnju u oblasti turizma, građevinarstva, poljoprivrede, automobilizma, farmacije IT sektora I drugih.

U delegaciji koju predvodi potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić, a koja učestvuje na poslovnom forumu i bilateralnim razgovorima.više od 30 kompanija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene proizvodnje, farmacije, industrije nafte i gasa, informaciono – komunikacionih tehnologija, mašinske industrije i sektora civilnog vazdušnog saobraćaja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO