Ljajić: Ništa bolje za SDP nije moglo da se dogodi nego udruživanje Ugljanina i Zukorlića

Rasim Ljajić, ministar u Vladi Srbije i lider SDP-a istakao je za “Alo!” da je pojavljivanje delegacije BDZ Sandžaka, bliska muftiji sandžačkom Muameru Zukorliću, na mitingu koji je organizovala SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina “veoma dobra stvar koja se dogodila”.

– Ništa bolje za SDP nije moglo da se dogodi nego udruživanje te dve stranke, koje su dosad i u ideološkom smislu bile jedno te isto. Kolika je njihova “snaga”, svedoči i nedeljni skup u Novom Pazaru, kojem je prisustvovalo 485 ljudi, i to iz celog Sandžaka.

Uprkos svim razlikama koje su imali, izjavama koje su davali jedan o drugom, to im nije smetalo da se udruže. Udružili su se kada su videli da je naša izborna pobeda formalnost, s obzirom na to da nam sva istraživanja daju više od 50 odsto podrške građana. Približavanje stavova ova dva čoveka pokazatelj je da njima nije stalo ni do verskih prava ni do islamske zajednice, zbog koje su se sukobljavali i tukli po džamijama (svaki od njih je formirao svoju islamsku zajednicu), već jedino do gole borbe za vlast – kazao je Ljajić.
Alo.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO