Ljajić: Opoziciji kriv Dontov sistem, a izgubili sa duplom razlikom

Predsednik SDPS-a i osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić kazao je u jutarnjem programu NA RTV Pink, da će SDP sa koalicionim partnerima formirati buduću četvorogodišnju vlast u Novom Pazaru. Ljajić je rekao da je ostvaren fanstastičan rezultat i za parlamentarnu listu. U kampanji koja je bila usmerena protiv Sandžačke demokratske partije, nisu birana sredstva, kazao je Ljajić.

”Rezultat se pamti a to je da ćemo formirati buduću lokalnu vlast u Novom Pazaru i to je najvažnija stvar ovih izbora” poručio je Ljajić.

On je dodao da je SDP bila meta u kampanji jer ima mnogo mrzitelja koji ne birajusredstva.

”Bile su poruke protiv Vučića, protiv mene, protiv stranke. Ljudi zaboravljaju da se živi posle izbora. Doživljavaju tad dan kao borbu na život i smrt, previše  je mržnje i ostrašćenosti, davimo se u toj mržnji”

Ljajić je objasnio da se u Noovm Pazaru dešavaju protesti jer je Dontov sistem izbacio takav broj odbornika.

”Izgubite sa duplom razlikom. I niko se ne žali na osvojeni broj glasova ili na izborni proces koji je protekao fer i korektno, ali kažu da moraju da provere Dontov sistem koji je tako izračunao, da provere računar” kazao je Ljajić.

On je dodao još da su intencije usmerene ka promociji Novog Pazara, njegovog bogatstva jer je to muzej na otvorenom.

Sve što je do sada urađeno, sve kapitalne projekte, kaže Ljajić, pomogla je država u najvećem procentu. Pomoć su obećavali i sa istoka i sa zapada, iskren je Ljajić, ali tvrdi, kada dođe do realizacije projekta novac daje država.

” I to je bila naša poruka u kampanji, jer je to istina. Ukoliko građani žele nastavak investicija, projekte, nema nam druge, mi  moramo da učestvujemo u svim institucijama sistema, izvršnoj vlasti i da na taj način budemo neko ko će donositi te investicije u Novi Pazar” poručio je Ljajić.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO