LŠ: Barselona očekivano u finalu

Fudbaleri Barselone prvi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona, iako su u revanšu polufinala poraženi u Minhenu od Bajerna sa 3:2.

Katalonci su u veliko finale prošli sa ukupnih 5:3, zahvaljujući pobedi od 3:0 na prvoj utakmici na Kamp Nou.

Bavarci su revanš meč počeli idealno. Već u sedmom minutu Benatija je pogodio glavom posle kornera za 1:0 i podigao atmosferu na Alianc areni. Delovalo je u tom trenutku da je čudo moguće i da Bajern može da nadoknadi minus iz prve utakmice, ali već do 30. minuta Barselona je preokrenula.

Nejmar je pogodio u 15. i 26. minutu posle dve identične akcije. Mesi je u oba navrata proigrao Suaresa koji je nesebično prosledio loptu do Nejmara.

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, a Bajern je u nastavku uspeo da se pobedom oprosti od elitnog takmičenja ove sezone.

Trener Barselone Luis Enrike je već ne poluvremenu povukao Suaresa sa terena verovatno da bi ga odmorio, a Bajern je golovima Levandovskog u 59. i Tomasa Milera u 74. minutu došao do pobede. Prolaz Barse ipak nijednog trenutka nije došao u pitanje i Katalonci će u Berlinu imati priliku da osvoje petu evropsku titulu, prvu od 2011. godine.
Rival će im biti Real Madrid ili Juventus. Italijanski tim dobio je prvi meč u Torinu sa 2:1.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO