MEHMEDOVIĆ: Organizacija XXI memorijala uspešna

Tradicionalni XXI memorijal “Safet Mavrić Ćako” održan je na jezeru Gazivode. U čast ovog novopazarskog svestranog sportiste, koji je tragično izgubio život na Hajli, održana su takmičenja u plivanju, biciklizmu, ribolovu i planinarenju. Takmičenja u plivanju održana su u svim starosnim kategorijama, a trka na 5. 000 metara bodovana je za Kup Srbije, što je dodatno dalo na značaju ovoj manifestaciji.
Direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović izrazio je zadovoljstvo i pohvalio sve učesnike organizacije i zahvalio se svim onima koji pomažu ovaj memorijal dugom preko 20 godina.  

-Svi oni koji pomažu ovaj tradicionalni događaj doprinose sportu i ne dozvoljavaju da zaboravimo sportistu kakav je bio rahmetli Ćako, kazao je Mehmedović. 

Pobjednik za muškarce na 5.000 metara bio je Balzan Benze (14) iz Bečeja, u konkurenciji žena na istoj stazi pobjedila je Jelena Ječanski.

U okviru ovog memorijala održana su i takmičenja u ribolovu, u kategoriji pionira i senior a planinari su prošli transverzalu Mokra Gora- Hajla u dužini od 57 kilometra.

Organizator memorijala “Safet Mavrić Ćako” je Sportski savez Novog Pazara, podršku pružaju i plivački klubovi “Delfin” i “Novi Pazar” Udruženje sportskih ribolovaca “Novi Pazar” i Planinarski klub “Sandžak”.

https://m.youtube.com/watch?v=DMRxhBlTKjk

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO