Na suđenju Šariću prikazane prepiske sa “Skaja”, čestitali mu rođenje sina

Foto:Tanjug/Jadranka Ilić BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem kao dokaza prepiske sa kriptovane aplikacije “Skaj” nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

U sudu je prikazana prepiska sa kriptovane aplikacije, a u kojoj jedna osoba, za koju tužilac tvrdi da je Darko Šarić, piše drugoj osobi, za koju tužilac tvrdi da je njegov nekadašnji advokat, a sad optuženi Dejan Lazarević, da je telefon super i zahvaljuje mu na poklonu, kao i da treba muiziku da pozove i plati.

Ova prepiska je od 29. februara 2020. godine.

Lazarević je negirao da je on vlasnik telefona sa tim pinom, dok advokat Dalibor
Katančević tvrdi da ova prepiska ne postoji već da je neko ukucao u eksel tabelu te poruke, zbog čega je tražio da mu se dostavi izvornik kako bi se uporedili pinovi telefona.

Advokat Marko Janković je istakao da u tabeli jedna poruka ima tri različita termina slanja, precizirajući da je ta poruka u prve dve kolone poslata 29. februara 2022. godine ali u različito vreme, dok je u trećoj tabeli vreme 1. februar 2021. godine.

Među izvedenim porukama ima reči o šetnji i komandirima koji ne nose maske, a idu gradskim prevozom, kao i “da jurimo ovog oko mene inače će da me zakopaju”.

Prikazana je poruka za rođenje deteta, za koju tužilac tvrdi da je dokaz da je Šarić bio
korisnik tog telefona, jer je dobio sina tog 11. maja 2020. godine, na šta je Šarić rekao da ovo ništa ne dokazuje i da devet miliona ljudi deli isti rođendan.

U narednim porukama takođe su bile čestitike za rođenje sina, kao i pitanje da li je porođaj prošao u redu i poruka “da je živ i zdrav 100 godina i da što pre izađeš da odrasta sa tobom”.

Advokati odbrane su istakli da je dete rođeno u 17.50 časova, a da su poruke upućene u 17.05 istog dana, odnosno pre rođenja deteta, na šta je tužilac rekao da je to zbog evropske vremenske razlike od dva sata.

Naredni set izvedenih poruka odnosi se na menjanje telefona, te se vidi koji će nadimak biti i šifra.

Odbrana sve vreme tvrdi da te poruke nisu pisali optuženi i da su ovi dokazi nezakoniti.

Najpre se Šarić javio za reč i pitao da li postoji neka slika ili papir o serveru sa kojeg je skinuta “Skaj” dokumentacija, na šta mu je tužilac odgovorio da je to rađeno u Francuskoj i da sve što je dostavljeno Srbiji je prikazano u eksel tabelama.

Sudija je odredio pauzu nakon koje će nastaviti sa izvođenjem dokaza sa aplikacije “Skaj”.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marko Vukić i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO