Napadi u Parizu: Poginulo najmanje 40, zatočeno 100 ljudi!

Neki mediji pominju čak šest napada, a putevi oko Pariza su blokirani
  
Serija smrtonosnih napada dogodila se u Parizu večeras, a podaci iz francuske policije govore o najmanje 40 mrtvih i velikom broju povrijeđenih ljudi. U toku je i talačka kriza.
 Neki mediji pominju čak šest napada, a putevi oko Pariza su blokirani.
Slučaj je preuzeo francuski anti-teroristički tužilac, javlja AFP pozivajući se na izvore iz suda.

U koncertnoj sali “Le Bataklan” odvija talačka kriza i da je zatočeno 100 ljudi. Na istom mjestu se prethodno dogodila pucnjava u kojoj je bilo žrtava.

Mediji javljaju da su dva ili tri napadača sa automatskim oružjem ispred “Le Bataklana” napali policiju i da oni sada drže taoce.

  
U neposrednoj blizini se dogodio i napad na kafić “Petit Cambodge” u centru Pariza koji je odnio nekoliko života. Napadač je otvorio vatru iz automatske puške, a najmanje sedmoro je povrijeđeno. Napadač je i dalje na slobodi.
Mjesto pucnjave je blizu redakcije “Šarli Ebdoa” gdje se dogodio masakr u januaru ove godine. Novinar BBC-a javlja da se na licu mjesta može vidjeti 10 ljudi koji su ili mrtvi ili teško povrijeđeni.
Najmanje jedna eksplozija se dogodila kod kafića blizu fudbalskog stadiona Stad de Frans. Na tom stadionu je tada u toku bio meč Francuske i Njemačke. Nakon napada je francuski predsjednik Fransoa Oland otišao sa stadiona i zaputio se u francusko ministarstvo unutrašnjih poslova gdje se održava hitan sastanak. Al-Arabija javlja da gledaocima nije dozvoljeno da napuste stadion.
Prvi nepotvrđeni izvještaji govore da se radi o napadu bombaša samoubice. AP javlja da su se čule dvije eksplozije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO