Navijači koji mrze i klub i svoj grad

NOVI PAZAR – Novi Pazar je izgubio u utakmici sa Radničkim i tako se verovatno oprostio od Super lige. Sudeći po igri koju su prikazali u ovom prvenstvu odlazak u niži rang je sasvim zaslužen.

Plavi su definitivno najlošija ekipa u ligi, po igračkom kadru, kvalitetu igre i katastrofalnom vođenju utakmice od strane razlicitih trenera. Svakako da je ogromna šteta što će Pazar igrati Drugu ligu, s obzirom da je klub stao na noge, potpuno se konsolidovao, sa infrastrukturama kakvu nemaju većina klubova iz elitnog ranga. Osim toga, Novi Pazar važi za sportski, a posebno fudbalski grad, sa velikim brojem navijača. Tako je bar nekada bilo.

Sada nažalost to nije slučaj. Samo tokom ove sezone Pazarci su kažnjeni sa četiri utakmice igranja bez publike i višemilionskim novčanim kaznama. Tačno je da su navijači Partizana prvi izazvali incidente, skandirajući Ratku Mladicu i druge šovinističke parole. Ali je takodje tačno da su “navijači” sa zapadne tribine lomili stolice i gađali čak i domaće igrače. Pri tome je Delimeđac dobio potres mozga, a Zimonjić četiri kopče na glavi. To nisu navijači već mezitelji kluba koji iz nekih drugih razloga dolaze na stadion.

Oni se zapravo raduju svakom neuspehu da bi svoj bes, frustraciju i mržnju ispoljili na igrače, trenere, upravu, pa i čitav grad.

Ista se situacija ponovila na utakmici sa Kragujevčanima. Posle svadje igrača na terenu usledile su psovke, vređanja i naravno gađanje gostujuće ekipe stolicama. Jedan član uprave Radničkog je teže povređen.

Uprava kluba je opet bila na meti iako ljudi, koji sede u njoj, daju svoj novac bez ikakve protivusluge i tako klub održavaju u životu. Ceh tih huligana, koje malo ko iz grada poznaje, platiće samo FK Novi Pazar.

Drakonska kazna ne gine, a plus bruka koju je cela fudbalska javnost mogla da vidi.

Uprkos tome, rukovodstvo Radničkog kao i stručni štab na čelu sa Lalatovićem zahvalio se Novom Pazaru na gostoprimstvu i poželeli sreću u nastavku prvenstva.

Nisu to više oni navijači koji bodre klub i kada gubi i kada dobija. Oni dolaze na utakmice iz sasvim drugih razloga. Oni su bruka a ne podrška kluba. Navijačka grupa Ekstrema još jednom je pokazala kako se voli i bodri svoj tim. Nažalost, oni su u manjini. Pojedinci i mrzitelji su dovoljno glasni i bezobrazni da nadjačaju sve druge. Oni su rasterali sa tribina većinu iskrenih navijača. A verovatno većina tih mrzitelja i ne zna koliko igrača ima jedan fudbalski tim.

Ali zato znaju da lome stolice, psuju, vredjaju, mrze i klub i sve što je pazarsko.

E. Spahić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO