Netanijahu: Borbe u Gazi dostigle vrhunac

Foto:Tanjug/AP/Ariel Schalit JERUSALIM – Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je bitka u Gazi ”na vrhuncu” i da su izraelske snage prošle periferiju grada Gaze.

”Na vrhuncu smo bitke. Postigli smo impresivan uspeh i prošli smo periferiju grada Gaze. Napredujemo”, saopšteno je iz Netanijahuovog kabineta, ali, kako prenosi Bi-Bi-Si, u saopštenju nije izneto više detalja.

Izrael je ranije danas granatirao izbeglički kamp Bueridž u centralnoj Gazi.

Portparol Civilne odbrane Gaze Mahmud Basal je istakao da je vozilima civilne odbrane i ekipama za vanredne situacije bilo teško da odmah pristupe i raščiste ruševine.

Navodno je na desetine ljudi zarobljeno pod ruševinama, a udar je stvorio veliki krater i ozbiljno oštetio obližnje građevine.

Pored toga, odbrambene linije Hamasa na severu Pojasa Gaze nastavljaju da se urušavaju, dok se njihovi pripadnici povlače južno ka centru enklave.

Prema rečima portparola izraelske vojske Danijela Hagarija, izraelski vojnici nastavljaju da ruše odbrambene linije Hamasa na severu Pojasa Gaze i preuzimaju kontrolu nad centralnim oblastima.

Hagari tvrdi da izraelske snage imaju “prevlast” u svakoj konfrontaciji.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO