“Novi Pazar protiv nasilja” izazvao incident prilikom predaje liste: Aktivista napao članove Izborne komisije

Novi Pazar – U 16 sati danas, u Novom Pazaru, došlo je do incidenta tokom predaje izborne liste “Novi Pazar protiv nasilja”. Na mestu događaja, jedan od aktivista ove liste izazvao je sukob sa članovima izborne komisije.

Prema našim izvorima aktivista, inače otac nosioca liste Benjamina Birđozlića, je izgubio strpljenje zbog pozicije koju je njegova lista dobila. U trenutku frustracije, on je fizički nasrnuo na jednog od članova izborne komisije, izazivajući opšti nemir. Svedoci su izjavili da je on pozivao članove komisije na fizički obračun van prostorija gde se događaj odvijao.

Iako su detalji još uvek nejasni, izgleda da je srž problema bila nezadovoljstvo zbog velikog broja neispravnih potpisa.

Ovaj incident baca senku na izborni proces u Novom Pazaru, koji bi trebao da bude simbol demokratske prakse i transparentnosti.

Obezbeđenje je brzo intervenisalo i izvelo nezadovoljnog aktivistu van prostorija.

Ovaj događaj izaziva zabrinutost o stanju političkog dijaloga i tolerancije u Novom Pazaru, posebno u kontekstu predstojećih izbora.

Predstavnici izborne liste “Novi Pazar protiv nasilja” još uvek nisu dali zvaničnu izjavu o incidentu, ali se očekuje da će se oglasiti.

Takođe, očekuje se reakcija nadležnih organa i drugih političkih aktera u gradu, koji bi trebali osuditi ovakve postupke i pozvati na mir i poštovanje demokratskog procesa.

Pomenuti incident stavlja u fokus potrebu za jačanjem političkog dijaloga i mehanizama za rešavanje konflikata, kako bi se ovakvi događaji sprečili u budućnosti. Javnost očekuje da će ovaj događaj biti detaljno istražen i da će odgovorni biti adekvatno sankcionisani.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO