Održan Peti Sajam obrazovanja

Novi Pazar – U organizaciji Gradske uprave, Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i osnovnih i srednjih škola, u Novom Pazaru je danas održan Sajam obrazovanja.

Učenici i roditelji su se direktnim kontaktom sa školama, koje su imale svoje prezentacije, upoznali sa obrazovnim profilima i zanimanjima iz ponude, kao i kako se ona kotiraju na tržištu rada.

Peti Sajam obrazovanja otvorio je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, impresioniran prisutnom mladošću koju treba usmeriti na pravi put. Šta je to što gradu treba, a kojih opet zanimanja ima previše. Gradonačelnikovo izlaganje praćeno je sa pažnjom i za brojku iz naslova- peticu.

Prema rečima Rifata Ličine, člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, zbog određenih promena nastavnih planova i programa postoje škole posle kojih učenici ne mogu da upišu fakultet bez polaganja dopunskih ispita. Inače ove godine osnovcima će biti na raspolaganju oko 1500 mesta u srednjim školama. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje priželjkuju upis zanimanja koja se bolje kotiraju na tržištu rada.

Kada se žamor Sajma utiša i deca iz sale Doma omladine ponesu svoj izbor u život, shvatiće i važnost svega ovoga što im je danas ponuđeno.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO