Olimpijski plamen" prošao kroz Novi Pazar

Obeležavanje 555.rodjendana Dana grada obeležen je prolaskom Olimpijskog plamena kroz centar grada. Njega su poneli proslavljeni atletičari Asmir Kolašinac i Amela Terzić, koji su plamen uručili mladim nadama novopazarskog sporta teniserima Hamadu Međedoviću i Fatmi Idrizović. U delu Revije sporta održanoj na Gradskom trgu velikom broju prisutnih sportista iz Novog Pazara obratili su se gradonačelnik Meho Mahmutović, ali i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i proslavljeni skakač u vis Dragutin Topić.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Novog Pazar adr Meho Mahmtuiović koji je rekao da mladi u Novogm Pazaru na raspolaganju imaju svu sportsku infrastrukturu i da je na njima da je na pravi nacin iskoriste. Asmir Kolašinac raduje se Olimpijadi u Rio de Žaneiru I obećao je da će, ukoliko osvoji medalju, doći u Novi Pazar I “prošetati je”.

“San svakog sportiste je učešće na Olimpijadi, a vrhunac karijere medalja. Daću sve od sebe da je osvojim I odmah posle Rija eto me kod vas ovde”- rekao je Kolašinac.

Ameli Terzić učešće u Riju biće prva Olimpijada I za nju je I samo učešće “ogroman uspeh”.

“Spremam se za Rio punom parom I mogu da obećam da ću dati 150 odsto svojih mogućnosti”- rekla je Terzićeva.

Olimpijski plamen dočekali su sportisti iz 70 kolektiva u Novom Pazaru koji su se građanima predstavili u defileu centralnim gradskim ulicama.

“Reviji sporta” organizovanoj u čast rođendana Grada prisustvovali su generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je rekao da je Novi Pazar grad sporta, a da je na svoj rodjendan prestonica atletike i da se nada da će Kolašinac I Terzićeva biti u najužoj konkurenciji za medalju u Riju, kao I da se nada da će Novi Pazar dati još atletskih šampiona u budućnosti I za naredne OI. Šestostruki učesnik Olimpjskih igara Dragutin Topić izjavio je da je siguran da će medalje za srpsku atletiku doneti Kolašinac I Španovićeva a da se nada da će ostali srpski atletičari ući u finala.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO