Paunovićeva i Mahmutović uručili stažistima sertifikate VIDEO

Novi Pazar – Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije organizovala je završnu ceremoniju u okviru projekta „Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“. Stažistima su sertifikate uručili direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.


Mladim stažistima, pripadnicima albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine, uručeni su sertifikati o uspešno stečenoj praksi u državnim institucijama.
Osnovni cilj ovog programa bio je aktivnije učešće mladih pripadnika nacionalnih manjina u javnom životu.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suazana Paunović kaže da je program stažiranja od velikog značaja, jer na taj način mladi stiču znanje u službama Vlade, koje mogu da iskoriste za prosperitet njihove lokalne zajednice.

Prisutnima se obratiom gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, kao i predstavnici donatora. On je na ovoj ceremoniji zahvalio Kancelariji za ljudksa i manjinska prava što su odabrali da Novi Pazar bude domaćin završne ceremonije dodele sertifikata.

Ceremoniju dodele sertifikata otvorio je novopazarski hor Đulistan.

Učesnici ovogodišnjeg programa stažiranja podelili su svoja iskustva stečena tokom prethodnih šest meseci rada u državnim institucijama.

Nakon svečane ceremonije, učesnici ovog događaja su na gradskom šetalištu snimili poruke tolerancije putem lajkomata .Ovaj program realizovan je uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO