Penzioneri ogorčeni zbog Vučićeve odluke

Udruženje sindikata penzionera Srbije krikovalo je premijera Aleksandra Vučića zato što ne želi da poveća plate i penzije onoliko koliko će MMF dozvoliti.

Kako se navodi u saopštenju, to udruženje je “ogorčeno i zaprepašćeno” izjavom Vučića povodom dozvole MMF-a da se “plate i penzije mogu povećati više nego što je mislio, ali da on to neće uraditi”.

Oni su ocenili da ta izjava “govori o neprimerenoj samovolji i bahatosti prvog čoveka Vlade jedne evropske i demokratske države”.

Penzioneri su, navodi se, posebno pogođeni delom izjave u kojoj premijer Vučić kaže da će iskoristiti “manji okvir od dozvoljenog za povećanje plata i penzija” , jer je novac potreban za investicije i zapošljavanje mladih.

To izjavom, prema mišljenju sindikata penzionera, premijer pokušava da konfrontira mladu generaciju i najstariju populaciju, što je, kako se ističe, “apsolutno neprihvatljivo i nečasno”.

USPS smatra da je Vučićeva izjava štetna i pogrešna, utoliko što se Vlada nalazi u situaciji da puni budžet skoro isključivo fiskalnim zahvatanjima i povećanjem poreza i akciza.

Tim se sve više opterećuju ionako istanjeni kućni budžeti stanovništva i nejaka privreda, umesto da se okrene oživljavanju domaće proizvodnje, podizanju industrije, revitalizaciji poljoprivrede, pa i programima za zapošljavanje mladih, koji sve više napuštaju zemlju bez nade da mogu naći pristojan posao, ocenio je taj sindikat.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO