Počinje najveća infrastrukturna gradjevinska sezona u Novom Pazaru!

Novi Pazar – U ponedeljak počinje građevinska sezona u Novom Pazaru. U sređivanje grada biće uključena sva javna preduzeća, a prvo će se raditi na popločavanju četvrte faze pešačke zone i sanaciji udarnih rupa. Uz pomoć sredstava Svetske banke, najavljeno je da će se raditi i na ukorićavanju reka Jošanica, Raška I Trnavica.

Veliki broj radova predstoji u ovoj građevinskoj sezoni, koji će potpuno promeniti lice Novog Pazara. Dotrajali asphalt biće zamenjen novim, izgradiće se tri kapitalna objekta škola vrtić I dijagnostički centar, saniraće se udarne rupe u gradu, ulepšati gradski park I sportsko rekreativni centar, asfaltiraće se I veliki broj ulica u gradu, a Novi Pazar će dobiti I atletski stadion.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Mujo Šaćirović kaže da će odmah nakon praznika, radnici početi da pripremaju za popločavanje deo grada od postojeće pešačke zone do benziske pumpe.

Direktor JKP “Gradska čistoća “Hivzo Škrijelj kaže das u radnici sa prvim danima proleća počeli sa ulepšavanjem Novog Pazara. Gradska čistoća je radila na postavljanju sadnica na sporstko rekreativnom centru, posađeno je cveće, a sprovedena je i sadnja drveća oko škola, “Jovan Jovanović Zmaj”, Gimnazije i Tehničke škole.

Pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanin kaže da će se nastaviti tempom od prošle godine, kada je poslednja ulica u toj godini asfaltirana 28.decembra. Dragolovčanin za 2015. najavljuje najveću investicionu godinu u istoriji Novog Pazara . On kaže da se tokom zime prirpemala projektna dokumentacija ,kako bi grad konkurisao kod nadležnih ministarstava i drugih međunarodnih ogranizacija, koje podržavaju, kako kaže ,samo uspešne gradove.

Dragolovčanin kaže da su za sve planirane radove sredstva obezbeđena.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO