Podrška specijalnoj olimpijadi i sredstva NVO sektoru

Novi Pazar – Iz budžeta grada Novog Pazara, po okončanom konkursa a po osnovu projektnog finansiranja, sredstva za svoje projekte obezbedilo je petnaest nevladinih organizacija. Grantove u ukupnom iznosu od preko 3 miliona dinara obezbedile su, po rečima člana Gradskog veća Seadetina Mujezinovića, one organizacije koje su aplicirale društveno korisnim i zanimljivim projektnim predlozima.

„Rešenja onima koji su dobili sredstva biće uručena odmah po okončanju sednice Gradskog veća. Kako nam je cilj da sa organizacijama civilnog društva gradimo partnerski odnos, propratićemo dinamiku projekata za koje su izdvojena sredstva“.

Kako je saopštio Mujezinović, a na sedamnaestoj redovnoj sednici odobrilo Gradsko veće Novog Pazara, grad će učestvovati u kampanji Turističke organizacije Srbije pod nazivom „Moja Srbija“.

„Reč je o turističkoj promociji deset gradova Srbije kao poželjnih turističkih destinacija. Naročito je značajan sve veći broj organizovnih turističkih grupa koje su već sada primetne u našem gradu. Akcija počinje 12. juna u Užicu, i savršena je prilika da predstavimo potencijale kojima raspolažemo.

Članovi Gradskog veća podržali su inicijativu da se sredstvima od 100 000 dinara podrži odlazak domaće selekcije na Olimpijadu osoba sa intelektualnim poteškoćama.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO