Policajci u Preševu spasili ostavljene bebe Sirijaca

Dvojica policijaca u Preševu spasili su početkom meseca dve bebe koje su roditelji Sirijci ostavili.Sindikat zaposlenih u policiji zatražio je od nadležnih da policajci budu javno pohvaljeni.

Policajci Rajko Popov i Slobodan Zlatanović pronašli su 2. oktobra dve napuštene sirijske bebe u delu pored ograde koji nije vidljiv za građane. Brzo su reagovali i bebe predali zdravstvenim radnicima kako bi se pregledale i medicinski zbrinule ako je potrebno.

Sindikat zaposlenih policije javno je pohvalio policajce koji su pokazali koliko velika srca imaju pripadnici MUP-a i kolika humanost vlada među njima, napominje se u saopštenju sindikata i dodaje da su “svojim postupkom pokazali Evropi i svetu pravu sliku policije Srbije”.

Početkom septembra svet je obišla fotografija još jednog srpskog policajca iz Preševa, Redžepa Arifija, koji je “u očinskom naručju” držao i vodio računa o dečaku izbeglici. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović javno je pohvalio Arifija i obećao nagradu za pokazanu humanost.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO