Produžena humanitarna pauza u Pojasu Gaze

Izraelska vojska je u saopćenju nekoliko minuta prije kraja “humanitarne pauze” u Pojasu Gaze objavila da je pauza produžena za dan.

“U skladu sa naporima posrednika, nastavit će se oslobađanje zarobljenika i obustava operacija u skladu sa uslovima okvira”, navedeno je iz izraelske vojske.

I Hamas je objavio da je odlučeno da se “humanitarna pauza” produži za jedan dan.

Katar, koji posreduje između Izraela i Hamasa, također je objavio saopćenje u kojem potvrđuje da je “humanitarna pauza” produžena.

Majid Al-Ansari, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Katara, rekao je službenoj katarskoj novinskoj agenciji QNA da je humanitarna pauza produžena za još jedan dan pod istim uslovima.

Četverodnevna humanitarna pauza u kojoj je posredovao Katar stupila je na snagu u petak, a privremeno je zaustavila izraelske napade na Pojas Gaze i uključila oslobađanje Izraelaca od strane Hamasa u zamjenu za oslobađanje Palestinaca iz izraelskih zatvora od strane Izraela.

Katar je kasno u ponedjeljak objavio sporazum o produženju početne četverodnevne pauze za još dva dana, a sada je dodatno produžena za još 24 sata.

Anadolu

The post Produžena humanitarna pauza u Pojasu Gaze appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Produžena humanitarna pauza u Pojasu Gaze appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO