Promenili lažne evre za 12 miliona dinara

Troje državljana Italije, Makedonije i Francuske uhapšeno je zbog sumnje da su falsifikovali novac i muškarca i Ljiga oštetili za 12 miliona dinara.

Sumnja se da su državljani Italije J. M. T. (59), O. J. (36) iz Makedonije i državljanka Francuske O. J. (50) 11. septembra sa oštećenim dogovorili zamenu 100.000 evra za dinare, a transakciju su izvršili u jednoj od kancelarija hotela, koju su osumnjičeni prethodno zakupili.

U kancelariju su svi ušli zajedno, nakon čega su osumnjičeni oštećenom predali 220 falsifikovnih novčanica u apoenima od po 500 evra, a on njima 12 miliona dinara. Kada je oštećeni proverio ispravnost novčanica na aparatu, osumnjičeni su novac upakovali u koverte koje su stavili u torbu.

Nakon ove transakcije zajedno su napustili kancelariju i dok su se kretali holom hotela, osumnjičeni su zamenili torbu sa originalnim novcem i oštećenom predali drugu torbu sa 220 falsifikovanih novčanica u apoenima od 50 evra, upakovanih na identičan način kao i originalne novčanice.

Posle dva sata, oštećeni je pokušao da razmeni izvesnu količinu novca u jednoj menjačnici u Beogradu, kada je i shvatio da je prevaren.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO