Putari spremni za sneg

Prvi sneg putarima je bio prilika za proveru spremnosti za zimsku sezonu. U Preduzeću “Novi Pazar-put” kažu da su se dobro pripremili za zimsko održavanje puteva.

Putarska preduzeća poslove na održavanju saobraćajnica dobijaju nalogom upravljača putevima, JP “Putevi Srbije”, pa je i stepen njihovog angažovanja uslovljen time. U svakom slučaju spremnost za izvršavanje postavljenih zadataka reguliše se internim operativnim planom preduzeća, odnosno Službe zimskog održavanja, pa se i pripreme sprovode na vreme. Za ovu sezonu novopazarski putari su pripremili 3700 tona soli, 4000 tona kamenog agregata i 500 tona šljake. Smatraju da će to biti dovoljno.

Zimska služba Preduzeća “Novi Pazar put” funkcioniše preko devet punktova raspoređenih na celoj teritoriji pokrivanja. Prema zahtevu JP”Putevi Srbije” ove putarske baze se opremaju vozilima, ljudstvom i posipnim materijalima već od 15. novembra. Stepen angažovanja zavisi od vremenske situacije.

Prvi sneg bio je samo blago podsećanje putarima da zima dolazi pa su punktovi pojačani mehanizacijom. Na ove dužnosti raspoređeno je 16 kamiona i tri kombinovane mašine sa opremom za čišćenje snega. Sve ostalo je na vozačima koji treba da opreme vozila zimskim gumama i pridržavaju se postavljene signalizacije na putevima.(

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO