RASPAKOVANE LAŽI NASILNIČKE HUNTE! Meštani naselja Mur: Gradonačelnik ispunio obećano! Biševac poručio večitoj opoziciji: Prestanite da obmanjujete narod i lažete džematlije! (video)

Novi Pazar – Na radost mještana i džematlija a zahvaljujući produženoj sezoni, prvog dana zime asfaltirana je veoma zahtjevna dionica puta koji je i prilaz džamiji Nur u Muru. Mještani sa kojima smo razgovarali kazali su da je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prošle godine obećao da će ova ulica biti asfaltirana, te da je, kako tvrde mještani Biševac ispunio dato obećanje.

Sa džematlijama i mještanima ovog naselja razgovarao je tada i gradonačelnik Biševac koji im je dokumentima potvrdio da će se ulica asfaltirati, i otkrio namjere i manipulisanja od strane odbornika Stranke pravde i pomirenja.

Radio televizija Novi Pazar uvidom u dokumentaciju otkriva da je još 26. jula ove godine donijeto rešenje o asfaltiranju oko 80 metara pristupne ulice Nur džamiji u Muru, a da je mjesec dana kasnije, tačnije 27. avgusta donijeta odluka o pokretanju javne nabavke za asfaltiranje te ulice, čime je postalo jasno da će se pristup Nur džamiji asfaltirati u ovoj građevinskoj sezoni.

To su znali i odbornici SPP ali su manipulisali ljudima, i tražili u oktobru, dva mjeseca kasnije, da se donesu odluke o asfaltiranju tog prilaza.

 

 

Iz Gradske uprave oštro su kritikovali i dalje zle namjere i manipulisanje javnošću odbornika SPP i portala kojima oni upravljaju. Kako navode i ova asfaltirana ulica, kao i svaki odrađen posao realizovan je u saradnji građana i vlasti koja je dobila povjerenje da radi za dobro naroda. Podsjećaju da je u tekućoj godini izdvojeno preko 500 miliona dinara za infrastrukturu, a da je budžetom za narednu godinu planirano preko 615 miliona dinara za infrastrukturni razvoj Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO