Samir Lekić izabran za predsednika SDP

Novi predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) je diplomirani pravnik Samir Lekić, odlučili su jednoglasno delegati na 7. Kongresu ove stranke koji je održan u Domu omladine Novom Pazaru.

Za potpredsednike SDP-a, na radnom delu Kongresa, izabrani su Husein Memić i Fahrudin Đekić iz Novog Pazara, Fazila Ferizović Berović iz Tutina, Erkan Hadžić iz Sjenice, Jasmin Hodžić iz Priboja i Armin Mujezinović iz Prijepolja.

Na 7. kongresu Sandžačke demokratske partije za novog generalnog sekretara stranke izabran je Salbin Karišik.

Novi predsednik SDP Samir Lekić kazao je nakon izbora da će predano i vredno raditi i da će SDP nastaviti da se kreće putem koji je trasirao osnivač ove stranke Rasim Ljajić.

Glavni odbor ove stranke predvodiće dr Adel Slatina, a potpredsednik je Emir Mehmedović.

Novim Izvršnim odborom rukovodiće predsednik Enes Buhić, a potpredsednik je Mirzet Bojadžić.

Na čelu Nadzornog odbora je Sadat Redžović iz Sjenice, Politički savet SDP predvodiće Esad Hodžić iz Prijepolja.

Odlukom delegata Statutarnu komisiju činiće šest pravnika iz svih sandžačkih gradova, a ovaj stranački organ predvodiće Zutko Šantić iz Prijepolja.

Sandžačka demokratska partija dobila je, po prvi put, i svoj Forum penzionera koji će predvoditi Halid Husović.

Formirano je i deset novih stranačkih odbora. Delegati su birali nove članove i rukovodioce odbora za privredu i finansije, odbora za zdravstvo, odbora za saradnju sa dijasporom. Formiran je i odbor za socijalnu politiku, ekologiju, infrastrukturu i saobraćaj, obrazovanje i nauku. Izabrani su novi članovi i rukovodioci odbora za sport, odbora za kulturu, kao i odbora za unapređenje položaja Bošnjaka i negovanje tradicije.

Svečani deo sedmog Kongresa SDP počinje u 19 sati u Kulturnom centru.

S.Redžepefendić, foto: Senad Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO