SDP i Otvorena ruka u posjeti porodici Prušević

Predstavnici gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Novi Pazar i članovi Humanitarne organizacije Otvorena ruka, posjetili su porodicu Prušević kojoj je prije nedjelju dana izgorela kuća u selu Rohovo.

Oni su anagažovali radnike i mehanizaciju da raščiste izgoreli materijal i pozvali sve ljude dobre volje da pomognu kako bi porodica Prušević što prije dobila krov nad glavom. U požaru je u potpunosti uništen dom ove porodice, koja broji sedam članova. Uzrok požara je plinska boca koja je eksplodirala i zapalila čitav dom. Članovi domačinastva kažu da nisu uspjeli ništa da izvuku iz plamena koji se naglo proširio.

Riječi utjehe i pomoć u novcu i namirnicama dali su predstavnici humanitarne organizacije Otvorena ruka, dok su predstavnici Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije angažovali neophodnu mahanizaciju da raščisti ostatke kuće. To je prvi korak u pomoći sa ciljem da se ovaj dom ponovo izgradi, a za nastavak radova pozvani svi dobrovoljni donatori. Selo Rohovo udaljeno je tri i po kilometra od gradskog naselja što dodatno otežava stanje u kom se nalazi porodica, a koja trenutno živi kod svojih rođaka. Oni se nadaju da će se donatori što prije odazvati i pomoći im da ponovo dobiju krov nad glavom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO