SDP najoštrije osuđuje sinoćnji incident u Priboju

Sandžačka demokratska partija najoštrije osuđuje sinoćni incident koji se dogodio u pribojskom kafiću gde su se pevali uvredljivi stihovi: “Božić je, pucaj u džamije”. Ovakvi šovinistički ispadi, koji se ne događaju po prvi put u Priboju, su apsolutno neprihvatljivi i duboko su u suprotnosti sa vrednostima kojima naše društvo treba da teži.

Kao najjača bošnjačka partija u Priboju, želimo jasno istaći našu posvećenost očuvanju dobrih multietničkih odnosa kako u Priboju, tako i na širem prostoru. Kulturna i verska raznolikost našeg društva predstavlja naše najveće bogatstvo, te ćemo se, kao i do sada, snažno suprotstavljati svakom činu koji ugrožava versku toleranciju i međunacionalni
suživot.

Pozdravljamo brzu reakciju policije na privođenju i zadržavanju četvorice izgrednika i očekujemo da nadležni organi preduzmu neophodne korake kako bi odgovorni bili adekvatno kažnjeni.

Sandžačka demokratska partija poziva sve nadležne državne organe da i u buduće imaju odnos nulte toleranciji prema svakom vidu šovinizma i nacionalizma. Apelujemo na političke i društvene aktere da ovaj i svaki sličan čin jasno osude, jer samo zajedničkim naporima možemo poslati jasnu poruku da nam je zajednički cilj izgradnja harmoničnog i tolerantnog društva – navodi se u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO