Šest Palestinaca ubijeno u bolnici Al-Shifa

Izraelski ratni avioni u četvrtak su izveli nekoliko noćnih napada na bolnice u Gazi, uključujući Al-Shifu, glavnu bolnicu u opkoljenoj enklavi.

Zvanična palestinska novinska agencija Wafa objavila je da je bolnica Al-Shifa bila pod teškim bombardiranjem u samoj blizini bolnice pri čemu je ubijeno najmanje šest Palestinaca, a više ranjeno.

Izraelska vojska nastavlja s napadima na bolnicu Al-Shifa, navodeći da je u njoj stacionirano vojno rukovodstvo Hamasa, što palestinska grupa demantuje.

Ministarstvo zdravlja sa sjedištem u Gazi objavilo je da je izbio požar u prizemlju pedijatrijske bolnice Al-Rantisi od izraelskih vazdušnih napada.

Wafa je objavila i da je okolina Indonezijske bolnice, sjeverno od Gaze, bila pod nizom teških izraelskih vazdušnih napada, što je izazvalo paniku među medicinskim osobljem, pacijentima i raseljenim ljudima unutar bolnice.

Dodaje se da je bolnica Al-Awda u sjevernoj Gazi postala meta izraelskih vazdušnih napada, u kojima su ranjena dva medicinara i uništena dva vozila hitne pomoći.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca objavilo je da su izraelski zvazdušni napadi izvedeni u blizini bolnice Al-Quds u gradu Gazi, medicinske ustanove u kojoj živi oko 14.000 raseljenih Palestinaca.

Prema podacima Kancelarije za medije vlade u Gazi, 18 bolnica od 34 širom Gaze nije radilo ili zbog izraelskog bombardovanja ili zbog nedostatka goriva i medicinskih zaliha.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra.

Ubijeno je najmanje 10.569 Palestinaca, među kojima je 4.324 djece i 2.823 žene. Prema zvaničnim podacima broj poginulih u Izraelu je oko 1.600.

Anadolu

The post Šest Palestinaca ubijeno u bolnici Al-Shifa appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Šest Palestinaca ubijeno u bolnici Al-Shifa appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO