SKROMNA ŠAMPIONKA! Saida Bukvić: Srećna sam zbog titula

Novi Pazar – Evropska šampionka u lou-kiku Saida Bukvić izjavila je danas da je srećna jer je osvajanjem zlata na kontinetalnom šampionatu u Mariboru objedinila najznačajnije titule pod okriljem Svetske kik-boks organizacije (WAKO) u kategoriji do 52 kilograma.

“Imala sam dva meča protiv poznatih rivalki. Hrvatica Ana Filipović nije ‘fajterka’, ali je kvalitetna, odlična je bila i protivnica u finalu Emine Arslan iz Turske. Oba meča sam, ipak, dobila jednoglasno”, rekla je Bukvić.

Ona je 2012. godine u Bratislavi postala svetska prvakinja za mlađe juniorke, dve godine kasnije u Riminiju okitila se titulom juniorske prvakinje planete, a 2015. u Beogradu osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu u seniorskoj konkurenciji.

“Drago mi je da sam sve to uspela sa svega 20 godina. Ostale su još Olimpijske igre, nadam se da će sport kojim se ja bavim u narednom periodu postati deo olimpijske porodice”, navela je ova reprezentativka Srbije iz Novog Pazara.

Njen stariji brat Sedad Bukvić osvojio je srebro u lou-kiku do 60 kilograma, ali je priznao da žali jer ga je jedan poen delio od najsjajnijeg odličja.

“Žal je prisutan, nisam izgubio od boljeg takmičara. U polufinalu sam dobio svetskog asa Artema Žigajlova iz Rusije, a protiv Azerbejdžanca Zoraba Azimova uopšte nisam sumnjao u uspeh. Bio sam koncentrisan i fokusiran , ali sam ‘pregoreo’. Nije retkost da se sportisti desi blokada kada je pobeda jedina opcija. Srešćemo se opet, jedva čekam”, kazao je Bukvić.

Trener Kluba Borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je da su poslednji rezultati Saide i Sedada Bukvića još jedna potvrda kvalitetnog rada u tok kolektivu.

“Nijednog trenutka nisam sumnjao, spremni su otišli na veliko takmičenje. Meni ovo mnogo znači, ali posebno mi je drago zbog njih. Oboje će imati stipendiju Ministarstva omladine i sporta, a siguran sam da će ova dostignuća ispratiti i naš Novi Pazar”, rekao je Dupljak.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO