Smena direktorke bolnice u Loznici zbog smrti dečaka

465

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog smrti osmogodišnjeg dečaka doneo odluku o smeni direktorke Opšte bolnice u Loznici, kao i načelnika hirurgije nakon što je inspekcija utvrdila da su napravljeni brojni propusti.

Ministar zdravlja je rekao da je završen spoljni stručni nadzor u lozničkoj bolnici i da su rezultati pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke.

Lončar je naveo da je u slučaju smrti dečaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrditi kako je dečaku dijagnostikovana povreda.

“Nije ispoštovano ono što je trebalo da bude ispoštovano. Doneo sam odluku jutros da se smeni direktorka bolnice, da se smeni načelnik hirurgije. Pokrenut je proces za licencu lekara, mislim da će policija i tužilaštvo raditi svoj deo posla. Ovakva stvar ne sme da se ponovi nigde više u Srbiji”, izjavio je Lončar.

Ministar zdravlja je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške lekara odnosno mere koje će preduprediti da kolege štite jedni druge.

Takođe je najavio da će u bolnice u unutrašnjosti biti poslati iskusni lekari koji će periodično kontrolisati rad osoblja u tim ustanovama.

Podsećamo, dečak iz sela Kozjak primljen je u bolnicu u Loznica zbog loma ruke, a preminuo je šest dana kasnije.

izvor: N1