Žerar Depardje pozvan u policiju zbog seksualnih napada

(AP Photo/Axel Schmidt, File) PARIZ – Francuski glimac žerar Depardje pozvan je danas u policiju na saslušanje zbog navodnog seksualnog napada na dve žene.

Kako prenosi BFM televizija on se trenutno nalazi u pariskoj policijskoj stanici radi ispitivanja i pretpostavlja se da će biti pritvoren.

Dve žene optužile su glumca da ih je neprikladno dodirivao na snimanjima filmova 2014. i 2021. godine, a Depardje je te navode negirao.

Prva žena (53) koja je podnela tužbu protiv glumca radila je kao dekorater na snimanju filma “Zelene žaluzine” (Les Volets vertes) 2021. godine, rekla je da joj je Depardje prišao, prigrlio je i dodirivao po telu i govorio neprikladne reči.

Članovi ekipe su uspeli da ga udalje od nje, on se izvinio, ali kako žena tvrdi, do kraja snimanja ju je nazivao pogrdnim imenima.

Žena je u oktobru prošle godine napisala otvoreno pismo Depardjeu u listu “Figaro”, a navela je i da od tada više ne može da radi, da ima napade anksioznosti i posttraumatski stres.

Druga podnositeljka tužbe rekla je da je Depardje, tokom snimanja filma “Le Courrier de l’Ouestse” 2014. godine u kome je radila kao pomoćnica, dodirivao po telu i neprikladno joj se obraćao i davao eksplicitne seksualne predloge.

Sve navode Depardje je negirao.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO