Snimci: Miljković slao instrukcije za otmicu Vukićevića iz Crne Gore

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ Beograd BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas su u nastavku suđenja optuženim pripadnicima organizovane kriminjalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pušteni audio snimci preuzeti sa “Skaj” telefona u kojima se priča o otmici Lazara Vukićevića.

Prema navodima iz optužnice pripadnici ove grupe su Vukićevića namamili i ubili u kući u Ritopeku.

U nastavku izvođenja ovih dokaza, na audio snimcima glasovnih poruka, čuje se da kada Vukićevića doveze u kuću, “‘Tajson” treba da ga uhvati u kragnu”, dok je drugi glas rekao “ako nešto pokuša vi ga upucajte u noge”.

Tajson je, prema navodima iz optužnice, bio nadimak na “Skaj” aplikaciji Nemanje Đurića.

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin rekao je da se na audio snimcima preuzetim sa kriptovane aplikacije čuju glasovi Dejana Tešića, Marka Budimira i Miljkovića, kao i njegov.

Tokom vožnje od mesta na kojem su pokupili Vukićevića do kuće u Ritopeku, kako se čuje na snimcima, dva automobila su pratila vozilo Nemanje Đurića koji je vozio Vukićevića, kako bi

proveravali da li ih neko prati, a na kraju je trebalo da blokiraju taj put.

Sledeća poruka je bila da je “automobil kod kapije”, a upitan od strane tužilaštva ko je sve preslušao te glasovne poruke, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je pojasnio da su te glasovne poruke stizale na grupu na kojoj su bili pripadnici ove grupe.

“Svi smo bili na toj grupi. Uživo smo iz kuće pratili Miloš Budimir, Vlade Draganić i ja. Čekali smo da dovezu Vukićevića. Moj zadatak je bio da ga dočekam ” rekao je Lalić.

Sudija je zatim odredila pauzu od 30 minuta nakon koje će suđenje biti nastavljeno.

Tužilaštvo je u optužnici navelo da su vođe grupe Belivuk i Miljković za vreme otmice i ubistva Vukićevića bili u Crnoj Gori, zbog čega su stalno bili u komunikaciji sa pripadnicima
grupe koji su ovu otmicu i ubistvo izvršili.

Vukićevića su kako se sumnja, pripadnici grupe oteli i ubili 14. oktobra 2020. godine.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO