Sporovođenje aktivnosti za bezbednost đaka

Uoči početka školske godine predstavnici Policijske uprave Prijepolja održali su sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, a sve u cilju bezbednosti učenika. Sprovođenjem niza aktivnosti u prethodnom periodu, bezbednosna problematika je dostigla zadovoljavajući nivo, kažu iz policije.

Aktivnosti PU Prijepolja u školskoj 2015/2016. godinu počinju već u septembru mesecu akcijom pod nazivom „Đak prvak“, čiji je cilj upoznavanje učenika prvog razreda osnovnih škola sa bezbednosnim rizicima sa kojima se mogu susresti. Slična akcija, već treću godinu zaredom biće sprovedena i u Predškolskim ustanovama u oktobru mesecu, dok će se projekat „Razvoj bezbednosne kulture mladih“ sa učenicima petog razreda sprovoditi u novembru.

„Sprovođenjem niza aktivnosti u prethodnom periodu, bezbednosna problematika je dostigla zadovoljavajući nivo“-kazala je oficir odeljenja PU u Prijepolju Olivera Marković Kečević.

Saobraćajna policijska ispostava u Prijepolju će i ove školske godine raditi pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, naročito u zonama škola, u kojima je, podsetićemo vozače ograničenje brzine 30 km/h.

Saradnja PU Prijepolja i prijepoljskih osnovnih i srednjih škola je na zavidnom nivou, ističu direktori i dodaju da je najznačajnija akcija za škole uvođenje školskih policajaca.

PU Prijepolje će u maju mesecu sprovoditi aktivnosti sa učenicima završnog razreda srednjih škola na temu štetnosti alkohola, a sve u cilju bezbednijeg održavanja ekskurzija i maturskih večeri.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO