Suljević: Turska je zadužila Novi Pazar

Novi Pazar – Sinoćni skup, ali i podrška koju danima iz Novog Pazara i Sandžaka bošnjački lideri, ali i brojni građani upućuju Turskoj iz više razloga su. 

Veze koje ovaj kraj i ta zemlja imaju su godinama čvrste. Različita pomoć i investicije koje ovde pristižu su samo neki od razloga što su mnogi stali u odbranu, kako kažu, demokratski izabrane vlasti u Turskoj.

 
Ovo je objasnio pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević.
“Turska je zadužila Novi Pazar brojnim investicijama. Izgrađene su dve škole, rekonstruisano ginekološko odeljenje u Opštoj blnici, a realizovani su i drugi manji projekti koje je podržala TIKA. Mnogi projekti će se tek realizovati zahvaljujući sredstvima iz Turske i to Novopazarci vide”, kaže Suljević.
On ističe da su veze između Novog Pazara i Turske čvrste i neraskidive i da je to još jedan od razloga što je ovaj grad “na nogama”.
“Mnogo naših ljudi tamo živi, a mnogo jei onih kojiimaju poslovne veze”, naglašava on.
Jedna od pomoći Turske jeste i u obrazovanju.
“Nemamo tačan podatak koliko se naših mladih tamo obrazuje, ali znamo da je intereosvanje za studiranje u Turskoj ogromno”, rekao je pomoćnik gradonačelnik Faruk Suljević, koji se, takođe, školovao u toj zemlji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO