Tokom 11 dana izraelskih napada ubijeno 226 Palestinaca

Broj poginulih u izraelskim napadima u Gazi od sedmog jula do danas porastao je na 226, a ranjeno je 1.673 osoba, prenosi Anadolu Agency.

Glasnogovornik palestinskog Ministrastva zdravstva u Gazi Eshref el-Kudra je kazao da je izraelska vojska izvela napad u mjestu El-Atatra, gdje je život izgubio jedan Palestinac.

Kudra je dodao da je izraelska vojska izvela napad i u Refahu na jugu Gaze, gdje je poginula jedna starija, a ranjene tri osobe. Istakao je da su meta napada bili vjernici koji su išli obaviti sabah-namaz u jednoj od lokalnih džamija.

Starija Palestinka koja je ranjena u jučerašnjem napadu preminula je u bolnici u Han Yunusu.

Najmanje 22 osobe povrijeđene su u sukobima palestinskih demonstranata i izraelske vojske na Zapadnoj obali.

Iz palestinskog Crvenog polumjeseca javljaju da je u mjestu Kalandiya na granici između Jerusalema u Ramallaha došlo do sukoba između izraelske vojske i grupe palestinaca koji su protestirali protiv napada u Gazi.

Vojska je u pokušaju razbijanja protesta koristila bojevu municiju i velike količine suzavca, a palestinski demonstranti su odgovorili kamenjem i Molotovljevim koktelima. Najmanje dvije osobe sa zadobivenim prostrijelnim ranama su hospitalizirane.

Uporedo s tim, do sličnog sukoba došlo je i u izbjegličkom kampu El.Celzon sjeverno od Ramallaha. Palestinski demonstranti su palili gume u blizini ilegalnog jevrejskog naselja, a vojska je odgovorila vatrenim oružjem od kojeg su ranjena tri Palestinca.

I grad El-Halil je bio poprište nekoliko sukoba u kojima su četiri Palestinca ranjena bojevom, a njih 12 manevarskom municijom.

Najmanje tri osobe su ranjene i u Betlehemu. Riječ je također o Palestincima koji su ranjeni manevarskom municijom izraelske vojske.

Izvor: Radiosarajevo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO