Turska : Broj poginulih u terorističkom napadu u Gaziantepu povećan na 54 osobe

Smrću još tri osobe teško ranjene u terorističkom napadu na svadbi u Gaziantepu, u subotu, 20. aVgusta, broj smrtno stradalih povećan je na 54 osobe

Broj poginulih u terorističkom napadu u jugoistočnom turskom gradu Gaziantepu povećan je na 54.

Smrću još tri osobe teško ranjene u terorističkom napadu na svadbi u Gaziantepu, u subotu, 20. aVgusta, broj smrtno stradalih povećan je na 54 osobe. Troje teško ranjenih preminulo je tokom noći u bolnici od rana zadobijenih u terorističkom napadu.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je ranije da je teroristički napad na vjenčanju u Gaziantepu izveo, aktiviranjem eksploziva na sebi, bombaš samoubica uzrasta između 12 i 14 godina

Erdogan je kazao da preliminarni rezutati istrage ukazuju na to da je napad bio djelo terorističke organizacije ISIS, te je dodao da su nadležne turske službe i ranije upozoravale da na području Gaziantepa djeluje ISIl-ova ćelija.

“Sada će naše snage još intenzivnije nastaviti djelovanje u toj regiji. Kako bismo očuvali svoje jedinstvo i bratstvo u ovoj borbi protiv terorizma moramo ostati jaki i ujedinjeni. Nije nam bitno odakle dolazi ako je riječ o terorizmu, nije bitno je li to terorizam FETO, PKK, ISIl ili onaj u Siriji PYD i YPG. Sve su to za nas terorističke organizacije. Oni ne poznaju vjeru, domovinu, naciju. Pobijedit ćemo ih zajedničkom borbom, baš kao što smo to učinili 15. jula protiv pučista“, poručio je Erdogan.

Ističući da Turska nastavlja odlučnu borbu protiv terorista i izdajnika, Erdogan je kazao da će procesi čišćenja terorista biti nastavljeni jer još uvijek postoji sumnja da se unutar sigurnosnih i drugih institucija nalaze infiltrirani pojedinci tih organizacija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO