Udovičić o novogodišnjim proslavama: Mozda, ali u covid bolnicama

BEOGRAD – Komandant vojne covid bolnice VMC Karaburma, potpukovnik dr Ivo Udovičić poslužio se danas brutalnom šalom kako bi sve one koji ne shavatju ozbiljnost i bolesti koju izaziva korona virus i epidemiološke situacije suočio sa realnošcu:

“Mi spremamo na Karaburmi doček Nove godine. Okitili smo jelku, stavili smo zaštitnu masku na jelku, vizir…I svi ste dobrodošli za doček Nove godine”, rekao je Udovičić u želji da ukaže gde vodi nepoštovanje mera zaštite od korone.

Svaka neozbiljnost i olako shvatanje propisanih mera završava u bolnici poput Karaburme, u kojoj, kao i u drugim covid bolnicama, više nema mesta za deset puta više obolelih, posebno teških pacijenata, nego što je bilo u drugom talasu.

Covid je gori od španske groznice, kaže potpukovnik.

U poslednjih deset dana u vojnoj volnici na Karaburmi je veliki broj novoobolelih kovid pacijenata, te je bolnica, kaže Udovičić, bila prinuđena da ranije otpusti pacijente nego što je bilo predviđeno.

“Jedan deo pacijenata ide u privremene objekte, kao što su sajmovi i banje, a jedan deo se šalje na kućno lečenje”, navodi Udovičić.

Pozvao je na odgovornost sve, posebno mlade ljude tokom predstojećih praznika, zbog, kaže, njihovih roditelja, baka, deka, koje mogu da zaraze.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO