Udovičić uručio stipendije u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Ministar sporta i omladine Srbije, Vanja Udovičić je danas u Novom Pazaru uručio odluke o stipendijama Fonda za mlade talente čiji je predsednik, za 12 studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru.
Ove stipendije, kako je rekao, “pokazuju da država obraća pažnju na mlade” i dodao da “tih 30.000 dinara mesečno svakom studentu, ali i njihovim roditeljima, može značiti mnogo”.

Po rečima ministra, na stipendistima Fonda za mlade talente je velika odgovornost, jer “vi ste tek na početku. Treba sada dokazati da sve ono što ste ostvarili, nije uzalud, treba nastaviti sa usavršavanjem i ulaganjem u sebe, jer to niko ne može da vam otme”, rekao je Udovičić studentima.

Ministar je rekao da je Fond za mlade talente za sedam godina postojanja dodelio 15.600 stipendija najboljim studentima.

Fond je od osnivanja stipendirao i 50 studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru, i za sedam studenata iz tog grada omogućio studiranje u inostranstvu.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je da su stipendisti Fonda za mlade talente najbolji predstavnici grada.

“Ovakvi događaji su sjajna prilika da pokažemo i gradu i državi da imamo čime da se pohvalimo, da imamo pametnu omladinu. Danas mi radimo koliko možemo da poboljšamo život u Novom Pazaru, a sutra će oni nastaviti gde smo mi stali”, istakao je Mahmutović.

Nakon dodela stipendija najboljim studentima, Udovičić i Mahmutović su učestvovali u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu.

Izvor: rtv.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO