Ugljanin: Konstitutivna sednica BNV-a je rezultat dinamične saradnje predstavnika sve tri izborne liste za BNV

Politika Vesti  Ugljanin: Konstitutivna sednica BNV-a je rezultat dinamične saradnje predstavnika sve tri izborne liste za BNV 15/12/202215/12/202238 Views Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin istakao je danas na konferenciji za medije da je nedavna konstitutivna sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća rezultat dinamične i iskrene saradnje svih lista koje čine novi saziv BNV.

Ugljanin je takodje rekao i da su “u istom periodu uspostavljeni  neposredni susreti i razgovori predstavnika vodećih bošnjačkih stranaka u Sandžaku u cilju formiranja stabilne skupštinske većine u lokalnim samoupravama, a u skladu sa izbornim rezultatima”.

“Osim toga razgovaralo se i o formiranju sandžačkog, odnosno bošnjačkog nacionalnog kluba u Skupštini Republike Srbije, čim je pokazana spremnost za dijalog i saradnju na zajedničkim projektima od opšteg interesa”, kazao je Ugljanin.

Ugljanin je kazao na konferenciji za medije da je Zakon o policiji, koji je trenutno na javnoj raspravi u Skupštini Srbije u direktnoj suprotnosti sa Ustavom zemlje.

“Čitav zakon stavlja policiju u super položaj, iznad zakona i Ustava u ovoj zemlji. Ovo govorim, zato što su već tri decenije u brojnim kriminalnim radnjama, uključujući i masovne zločine nad Bošnjacima u Sandžaku, često glavni akteri iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbednosti. S obzirom da su policajci kvarljiva roba, prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbednosti, kako bi omogućili da u policiji i drugim službama javne bezbednosti budu samo oni koji nisu skloni kriminalu i korupciji, kao i vršenju zločina”, objasnio je predsednik SDA Sandžaka.

On je dodao da očekuju odluku da li će Bosna i Hercegovina dobiti status kandidata za članstvo u EU, što je, prema njegovom mišljenju, prvi od koraka za uspostavljanje mira na Balkanu.

 

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO