Ugljanin o Sjenici: ”Očekujte kijametski dan”

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin  podsetio je na značaj Sjeničke konferencije na kojoj je pre 106 godina doneta rezolucija o rešavanju statusa Sandžaka i Bošnjaka. Ugljanin je, govoreći o  Sjeničkoj konferenciji iz 1917. godine kazao da Bošnjaci i posle 106 godina traže mehanizme koji će im garantovati opstanak.

Proglašenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića za počasnog građanina Sjenice je rušenje moralnih normi, kazao je na današnjoj konferenciji Ugljanin.

”To je sadizam dan samim sobom. To je nož u  leđa celovitosti i nedeljivosti Bosne i Hercegovine i korak unazad, rušenje svih nogućih moralnih normi za ostvarivanje legitimnih prava Bošnjaka da budu ravnopravni u Republici Srbiji. Ti koji sebe zovu političkim strankama dokazali su onu našu staru izreku ‘ako date vlast onima koji je nisu dostojni, očekujte kijametski dan’. Kijametski dan neće biti samo za one koji su to uradili već i za građane koji su glasali za njih, koji su im dali legitimitet, a oni ga prodali za takbu ponižavajuću poziciju da opstanu na takozvanoj vlasti u lokalnoj samoupravi” kazao je Ugljanin.

Na pitanje da li će Bošnjačkom nacionalnom vijeću predložiti da raspravlja o ovom pitanju i upitan da prokomentariše prisustvo predsednice vijeća Misale Pramenković na svečanosti u Sjenici Ugljanin je odgovorio

”Pronaći ćemo razlog . Otkud predsednica Vijeća na dan Sjeničke konferencije da prisustvuje tom jednom nesrećnom skupu? Da li je nju neko zloupotrebio u političke svrhe, da li je ona bila deo političkog marketinga njihove političke stranke, ja ne znam” odgovorio je Ugljanin.

Na sledećim izborima SDA Sandžaka partnere će tražiti među čestitim opozicionim strankama poručio je Ugljanin

”Na idućim izborima SDA Sandžaka naći če svoje partnere među čestitim opozicionim strankama, među građanskim pokretima koji vode proteste protiv nasilja u Srbiji. Mi ćemo biti aktivni učesnici u izgradnji Srbije zasnovanoj na vladavini prava, pravne sigurnosti i jednakosti pred zakonom” kazao je predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je još kazao da u SDA Sandžaka rade na izradi planova za brži ekonomski razvoj Sandžaka i regionalnu samoupravu u Republici Srbiji.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO