VIDEO // EVO KAKO SU DODIK I KUSTURICA GRADILI ANDRIĆGRAD! Korupcija na sve strane!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od BN Televizije film TV Žurnala “Na Drini Kusturica” koji je jučer emitiran na ovoj televiziji, potvrdio je za Žurnal glasnogovornik Tužilaštvo Boris Grubešić.
Tužilaštvo je film tražilo za svoje potrebe, kaže Grubešić, koji nam u ovom trenutku nije mogao dati opširnije objašnjenje.
“Na Drini Kusturica” je prvi film serijala TV Žurnal “Afera” koji će ukupno imati 12 filmova. Film o tome kako Milorad Dodik i Emir Kusturica grade Andrićgrad u Višegradu do sada je na Žurnalu pogledalo više od 35.000 ljudi. Sinoć je premijerno emitiran na BN Televiziji. To je jedina, za sada, televizijska kuća u Bosni i Hercegovini koja je skupila hrabrosti da objavi film koji teško optužuje rukovodstvo Republike Srpske.
Film otkriva koliko je novca iz brojnih institucija Republike Srpske preusmjereno u izgradnju Kamengrada, potom ko je sve, osim entitetskih institucija, finansirao gradnju Andrićgrada, a koliko je novca uložio idejni tvorac i vođa projekta Emir Kusturica. Film govori i o političkim sukobljavanjima koja je izazvala gradnja Andrićgrada, nametanju ćutanja o njemu, kao i o tome zašto su se i kako dešavale promjene u projektu tokom njegove realizacije.
Svaki film TV Žurnala potkrijepljen je relevantnim dokumentima, izvorima i sagovornicima.

Glasnogovornik Tužilaštvo Grubešić nije nam mogao reći u ovom trenutku da li je Tužilaštvo zatražilo film za potrebe neke postojeće istrage ili bi on mogao tek pokrenuti novu istragu. U svakom slučaju raduje nas da se Tužilaštvo interesuje za jasne dokaze koje smo iznijeli.
(zurnal.info)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO