Vladimir Kecmanović danas odgovara na pitanja oštećenih

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem Vladimira Kecmanovića, oca dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10 osoba, trebalo da se nastavi suđenje njemu i njegovoj supruzi MIljani Kecmanović.

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva, dok je najavio da na pitanja punomoćnika oštećenih neće odgovarati.

Nakon njega odbranu će izneti i njegova supruga, a zatim i instruktor i vlasnik strljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas će biti prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje školske drugove iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO