Vučić: “Koridor 10 za 16 meseci, Koridor 11 za 17”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Koridor 10 biti završen za godinu i četiri meseca, a Koridor 11 do aprila 2017. godine. Vučić je za RTS rekao da Srbija od 1968. godine hoće da završi Koridor 10, ali da to do sad nije učinjeno.

“Za tri godine ove vlade uradićemo više svih tih godina”, rekao je Vučić i odbacio kritike da je nemoguće da putevi budu završeni u tom roku, ističući da su do sad političari lagali, a da sad postoji rad i pritisak da se ti projekti završe.

Vučić je rekao da će deonica Grabovica-Grdelica na Koridoru 10, u dužini od 5,8 kilometara, biti otvorena u maju, deonica Levosoje-Srpska kuća u dužini od osam kilometara u novembru 2016. godine.

Vučić je rekao da je ove godine izgrađeno 316 mostova u celoj Srbiji. Kako je rekao, kad koridori budu završeni, mnogo više ljudi će prolaziti kroz Srbiju i ostavljati novac u našoj zemlji.

Govoreći o Koridoru 11, Vučić je rekao da će biti završen do aprila 2017. godine.

Vučić je rekao i da se radi na pruzi na nekoliko deonica, da vozovi već idu brže nego pre dve godine, ali da je to i dalje sporo. “I dalje nam je to loše, ali idemo na bolje”, rekao je Vučić.

Poslednja novoizgrađena deonica na drumskom Koridoru 10, Vladičin Han – Donji Neradovac kod Vranja u dužini od 26,3 kilometara, otvorena je prošlog vikenda.

Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO