Vučić : Od Novog Pazara do Beograda za 2 sata

Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti iz Generalnog sekretarijata predsjednika, predstavljajući sveobuhvatan plan o budućim infrastrukturnim projektima koji će značajno unaprijediti saobraćajnu mrežu u Srbiji.

Vučić je detaljno govorio o različitim temama koje trenutno zanimaju javnost, odgovarajući na optužbe i napade upućene državi. Ključni dio njegovog obraćanja bio je posvećen predstavljanju ambicioznih infrastrukturnih planova koji obuhvataju izgradnju novih puteva i obnovu postojećih.

Jedan od najznačajnijih projekata jeste izgradnja brze saobraćajnice koja će povezivati Boljare i Dugu Poljanu sa Novom Varoši. Ova ruta ima za cilj da olakša saobraćaj između Prijepolja i Crne Gore, čime se sprečava odsecanje Prijepolja od ostatka saobraćajne mreže.

Također, u toku je završetak projekat brze saobraćajnice između Kraljeva i Novog Pazara, koja će omogućiti stanovnicima Novog Pazara da dođu do Beograda za samo malo više od dva sata. Predsjednik je istakao da su u planu tri glavne putne vodoravne linije koje će spajati istok i zapad Srbije, čime se dodatno poboljšava povezanost unutar zemlje.

Poseban akcenat je stavljen na ulaganje u lokalne i regionalne puteve. Vučić je najavio da će u naredne tri godine biti uloženo dvije milijarde eura za poboljšanje ovih puteva, sa ciljem obnove mnogih starih ruta. “Auto-puteve koristimo svi, ali važno je da ljudi imaju bolje puteve pored svojih kuća”, naglasio je predsjednik.

Ova infrastrukturna inicijativa pokazuje snažnu posvećenost Vlade Srbije unapređenju saobraćajne infrastrukture, što će doprinijeti ekonomskom razvoju i boljem kvalitetu života građana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO