Zatvoren prelaz Batrovci za kamione, kolona 10 kilometara

Od ponoći je zatvoren za teretni saobraćaj jedini prelaz na granici sa Hrvatskom, Batrovci-Bajkovo, koji je bio otvoren, javio je RTS.

Hrvatske vlasti su stopirale ulazak u tu zemlju.

Kolona teretnjaka sa srpske strane dugačka je oko 10 km.

Stefanović: Nekorektan potez

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je zatvaranje graničnog prelaza Batrovci nekorektan potez hrvatske strane, navodeći da Hrvatska ne ume da upravlja krizom kao što je radila Srbija.

Ministar je poručio i da nije očekivano, ni realno, ali ni moguće da se izbeglice vrate u Srbiju, i dodaje kako naša zemlja može obezbediti tranzit, ali ne i trajni smeštaj za te ljude. Stefanović je za RTS rekao da Srbija razgovara sa svojim susedima i da se trudi da bude deo jedinstvenog rešenja izbegličke krize u Evropi.

Ističe da izjave hrvatskih kolega razume kao izjave ljudi koji se u krizi ne snalaze najbolje i dodaje kako se u Hrvatskoj problemi sa izbeglicama prebacuju na politički teren. Napominje kako se nada da će i Hrvtaskoj biti sluha za rešavanje problema, jer je sa Mađarskom brzo postignut dogovor.

Kako kaže, ukoliko hrvatska strana ne bude spremna na dogovor Srbija može samo da ocekuje da će Evropa reagovati, jer se krše međunarodni sporazumi.

U funkciji svi prelazi sa Mađarskom

Granični prelaza Horgoš otvoren je za sve kategorije vozila, a svi granični prelazi sa Mađarskom su u funkciji, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, 20. septembra otvoren je za sve kategorije vozila granični prelaz “Horgoš” sa Mađarskom. Vreme zadržavanja na našim prelazima je do 30 minuta, a granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova.

Ove granične prelaze mogu da koriste, sem naših i mađarskih državljana i državljani Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO