Pazar Juniorsi 2011 ogorčeni odnosom FSRZS

Fudbalski klub Pazar Juniors izrazio je nezadovoljstvo odlukom Fudbalskog saveza regiona Zapadna Srbija (FSRZS) da se finalna utakmica Kupa Srbije na teritoriji tog regiona odigra u Loznici.

“Kakav je to Pravilnik po kojem slabije rangirana ekipa mora na noge prvoligašu. Što je najgore, nismo dobili nikakvo objašnjenje. Tek sad vidimo, iako smo dugo u fudbalu, da klubovi s pravom odustaju od Kupa, ne želeći da ispaštaju zbog nefudbalskih stvari. Ne treba da čudi sve učestalije gašenje malih klubova, a oni su bogatstvo fudbalske Srbije, kao i činjenica da je sve teže pronaći nove entuzijaste koji će u njima da rade, okupljajući decu zaljubljenu u fudbal”, navodi se u saopštenju Pazar Juniorsa 2011.

Finalna utakmica Kupa na teritoriji FSRZS između Loznice i Pazar Juniorsa 2011 trebalo bi da se igra 10. juna na Lagatoru.

“Žalosno je što je doneta ovakva odluka, zbog naših mladih igrača od kojih najstariji ima 24 godine. To bi većini bila utakmica karijere, prilika da se pokažu pred svojim navijačima i roditeljima. Uskraćeno im je ogromno zadovoljstvo, rezultat je najmanje bitan, pošto je rival daleko bolji”.

Čelnici sedmoplasiranog tima Lige raškog okruga ističu da Fudbalski klub Loznica ne snosi krivicu zbog ovakve odluke FSRZS.

“Tom uzornom sportskom kolektivu čestitamo plasman u Prvu ligu Srbije i želimo da ubrzo postane kandidat za elitni rang. Mi ćemo zvanično ići u Loznicu, ali pitanje je hoćemo li se i pojaviti na terenu. Ne znamo, to zavisi od sredstava koje ćemo uspeti da prikupimo, a nama bi toliki novac bio dovoljan za polusezonu u Raškom okrugu. Ako budemo igrali, to će biti isključivo zbog naših igrača, zaslužili su da budu akteri ovakvog meča. To bi im bila nagrada za sve što su uradili”, ističu u pazarskom klubu.

radio sto plus.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO