10 aplikacija za Android koje vredi isprobati

googleplaylogo

Bez obzira na to koristite li svoj uređaj s Androidom za zabavu ili posao, uvijek ga možete poboljšati novim aplikacijama. Pronašli smo nekoliko njih koje vrijedi isprobati. Izdvojili smo za vas deset aplikacija koje biste zaista trebali isprobati.

1. Any.DO je besplatna aplikacija za brzo i jednostavno stvaranje bilješki. Bez obzira na to pravite li podsjetnik ili spisak za kupovinu, ova aplikacija omogućiće vam i stvaranje lista zadataka. Svoje bilješke možete podijeliti i s prijateljima ili saradnicima, a jednostavno ih možete organizovati i u različite mape.

2. Dolphin Browser je besplatni internetski pretraživač koji nije toliko razvijen poput Firefoxa ili Chromea, ali ima sve opcije koje vam trebaju za surfovanje internetom. Možete prilagoditi pokrete svojim potrebama, sinhronizovati zabilješke pomoću Google Bookmarksa, a podržava i cijeli niz plug-inova.

3. Pocket je besplatan čitač koji omogućava stvaranje ultimativne i u potpunosti personalizovane liste za naknadno čitanje različitih članaka s interneta, prenosi tportal.hr. I ne samo to: Pocket vam omogućava sinhronizovanje arhiviranih članaka s drugim uređajima, tako da ono što pronađete na mobilnom možete čitati na svom tabletu.

4. SnapPea je zanimljiva besplatna aplikacija koju bi najjednostavnije bilo opisati kao iTunes za Android. Ova mala aplikacija, koju je moguće instalirati na sopstveni računar i potom je sinhronizovati s mobilnim, olakšaće vam upravljanje muzikom, fotografijama, videom, ali i popisom kontakata.

5. TuneIn je aplikacija koja vam omogućava slušanje različitih radio stanica iz cijelog svijeta. Osim što nudi više od 70 hiljada radio stanica i više od dva miliona podcasta, TuneIn Radio omogućava i sinhronizaciju s tunein.com, web stranicom koja nudi iste te radio stanice za slušanje na sopstvenom računaru.

6. Viber je besplatna aplikacija za razmjenu poruka i fotografija, ali i besplatne pozive s drugim korisnicima. Veoma je jednostavan za korišćenje i, što je najbolje, nema dosadnih oglasa.

7. SnapSeed je besplatna aplikacija za obradu fotografija direktno na vašem mobilnom. Ne samo da nudi cijeli niz filtara kojima običnu fotografiju možete pretvoriti u umjetničko djelo, već možete popraviti i greške poput lošeg balansa boje, ali i raditi na samo jednom dijelu slike koji želite istaknuti.

8. NewsRob je vrstan čitač RSS-a koji omogućava pregledan popis novih vijesti, nudi mogućnost slanja e-poštom, ali i njihovu objavu na Twitteru. Za zavisnike o vijestima – jedini izbor.

9. Avast! Free Mobile Security besplatni je antivirusni program koji ne samo da nudi zaštitu od virusa i malwarea, već omogućava i pronalazak te brisanje podataka s vašeg uređaja na daljinu. Koristan je ukoliko imate osjetljive podatke, a uređaj ‘nestane’.

10. Evernote je izvrsna aplikacija za sve koji žele biti organizovani – od stvaranja bilješki i spiska zadataka do iščitavanja teksta na fotografijama. Nudi i sinhronizaciju s drugim uređajima, što omogućava upravljanje dokumentima na mobilnom i s računara. I ono najbolje – besplatan je.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO