10 destinacija koje bi trebalo posetiti dok su još jeftine!

globe

Verovatno vam se bar jednom desilo da žarko želite da otputujete negde, a niste u mogućnosti, uvek postoji opcija da maksimalno srežete budžet za putovanje, ali možda je bolje rešenje da pronađete jeftiniju lokaciju. Kako je svet znatno veći od naših novčanika, evo deset top destinacija za ovu godinu koje privlače pristupačnim cenama.

 

 

1. Ukrajina

Ukrajina

Njeno ime se prevodi kao “zemlja na rubu”, a upravo bi Ukrajina mogla da bude pravo otkriće za turiste u potrazi za bogatom istorijom,ali sa niskim budžetom za putovanja. Svi turisti koji su posetili ovu zemlju vratili su se zadivljeni njenim kulturološkim bogatstvom, toplinom ljudi i činjenicom da turisti mogu obilno uživati sa 38 eura dnevno. Još uvek neotkrivena za masovni turizam, Ukrajina ima bogatu istoriju, baštinu pod zaštitom UNESCO-a, ali nudi i uživanje u tradicionalnim jelima za samo nekoliko eura.

 

 

2. Južna Koreja

Južna-Koreja

Zemlja koja je postala popularna nakon Psyovog svetskog hita ‘Gangnam Style’ odličan je izbor za turiste plićeg džepa. Ova zemlja pruža mogućnosti veoma jeftinog smeštaja i odličnog izbora hrane, a u ponudi su i popusti i mnoge druge povoljne usluge namenjene turistima. Na primer, tu je i besplatna telefonska služba za turiste koja je aktivna 24 sata dnevno, kao i besplatni vodiči za turiste.

 

 

3. Tasmanija, Australija

Tasmanija

Ukoliko Tasmanija još uvek nije na vašem radaru, svakako bi trebalo da bude. Lučki grad na otoku,u kome su pomešani staro i moderno od nedavno se nalazi na dve prestižne turističke liste, listi najboljih turističkih destinacija TripAdvisor i na listi Rise and Lonely Planet najboljih putovanja. Kafići na dokovima, prodavaonice, živopisne umetničke scene tasmanijanskog Muzeja i umetničke galerije čine ovaj grad posebnim u odnosu na veće gradove.

 

4. Nikaragva

Nikaragva

Nikaragva ima veliki potencijal da postane jako popularna destinacija Srednje Amerike. Veća politička stabilnost, drevne ruševine, bujne džungle, čarobne plaže i veoma prihvatljive cene elementi su koji će sigurno privući reke turista u nekoliko narednih godina. A s većom popularnošću, sigurno će doći i veće cene.

 

5. Kambodža

Kambodža

Kambodža se od ostalih destinacija jugoistočne Azije ne razlikuje samo po pristupačnosti več i zbog čarobnog spoja gostoljubivih ljudi, fascinantne kulture i znamenitosti koje svakako vredi videti. Cene su u ovoj zemlji i dalje niže u odnosu na druge popularne azijske zemlje jer se Kambodža još uvek nije pridružila ekonomskoj zoni Jugoistočne Azije, stoga bi je trebalo posetiti pre nego cene porastu.

 

6. Šri Lanka

Šri-Lanka

Spektakularna, pristupačna i još uvek neopkoljena turistima, sve to čini ovaj otok jednom od najboljih turističkih destinacija za 2013. godinu. Duge ratne godine i prirodne katastrofe ostavile su posledice, ali njene privlačne strane poput neverovatnih surferskih mesta i impresivnih lokacija koje je zaštitio UNESCO dovoljan su razlog da Šri Lanka postane popularna turistička lokacija.

 

7.  Plaža Oludeniz, Turska

Turska

Zemlja koja je u usponu, ali cene su još uvek pristupačne. U poslednjih deset godina Turska je svoju turističku infrastrukturu povećala za 67 posto. Pristupačne cene, drevne ruševine, istorija gradova i divne plaže dovoljan su razlog da je poseti veliki broj turista.

 

8. Panama

Panama

Proširenje panamskog kanala biće završeno sledeće godine pa će veliki brodovi moći da uplove u luku, a samim tim se očekuje i veći broj turista. Obzirom na ponudu Paname, od neverovatne prirode do netaknutih i divljih plaža,pretpostavlja se da će turisti uskoro preplaviti ovu zemlju. Za sada Panama nudi razumne cene – tradicionalna jela po ceni manjoj od 3,8 eura, a odsedanje u luksuznom hotelu za manje od 93 eura.

 

9. Golfska obala

Florida

Golfska obala se polako oporavlja od najvećeg skandala u istoriji uzrokovanim izlivanjem nafte. Za razliku od mnogih američkih država na ovoj obali, gradovi i mesta u Alabami, Floridi i Misisipiju su zadržali pristupačne cene za turiste koji svoj odmor žele provesti na njihovim plažama. Beli pesak, topla voda i niske cene učinile su ovo područje atraktivnom turističkom destinacijom.

 

10. Hrvatska

Hrvatska

Hrvatska se nalazi na prekretnici. Ona će u junu postati članica Europske unije, a to će omogućiti i veća ulaganja u turističku infrastrukturu. To će značiti da će Hrvatska kao turistička destinacija biti dostupnija, ali i da će cene biti više u odnosu na aktuelne. Hrvatska se na ovom popisu sigurno našla zbog čistog, plavog Jadrana, lepih plaža, istorijskih znamenitosti ali i dobre gastronomske ponude.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO