10 zdravih jutarnjih navika

Uz pomoć savjeta koji slijede, „reprogramirat“ ćemo vaše viđenje jutra te vam omogućiti da uvidite kako i taj dio dana može biti opušten, lijep i zadovoljavajući.

Idite u krevet na vrijeme. Zdravo jutro počinje noć prije. Ako znate da vam je za kvalitetan odmor potrebno 8 sati sna, legnite u krevet kada je potrebno. Izračunajte koliko je potrebno i držite se toga. Neka vam TV ili Internet ne budu distrakcije kojima odgađate odlazak na spavanje.

Ako je moguće budite se bez alarma. Nije prirodno da se na glas alarma osjetite odmornim te spremnim za buđenje. Svi smo se našli u situaciji gdje alarm odgađamo nekoliko puta. Neka ta navika bude prošlost.

Jeste li znali da se na prirodan način, bez alarma možete naučiti ustajati kada je potrebno? Kroz mjesec dana postavite svoj alarm sat vremena prije nego se trebate probuditi. Kada se oglasi ustanite ili nastavite spavati do zvuka ‘pravog’ alarma. Nakon što ovo činite kroz dulji period, prirodnim putem ćete naučiti svoje tijelo da se osjeti budnim u vrijeme kada se prvi alarm oglasio. Ubuduće ćete se automatski probuditi. Za vrijeme dok ovo isprobavate, ranije legnite u krevet kako biste se ustali na prvi alarm.Ako znate da vam za smireno jutro treba dulje vrijeme, ustanite ranije. Nećete požaliti ako vaše jutro neće biti užurbano i napeto.

Ljubav. Okružite se ljudima koje volite. Jutro je važno započeti s pozitivnim emocijama, a nema bolje od ljubavi. Pošaljite bližnjima poruku ili pročitajte neku na Internetu. Vi najbolje znate što je za vas dobro i pozitivno.

Pijte tekućinu. Tijelu treba voda kako bi funkcioniralo pravilno, zato dan započnite s čašom vode u ruci ili nekim prirodnim sokom.

Ako imate vremena, vježbajte. Tijelo i um je najjednostavnije ispuniti hormonima sreće (serotonin, ednorfin, dopamin) kroz tjelovježbu.

Imajte jutarnje rituale kojima se veselite. Ako nemate ritual koji vas ujutro veseli, osmislite ga. To može biti kuhanje ukusnog doručka ili čitanje knjige uz mirisnu kavu.

Neka prvi obrok dana bude nešto čemu ćete se ujutro radovati. Pripremite ukusni tost za sebe i porodicu. Jedite ukusnu granolu ili skoknite do mirisne pekare.

Dajte sebi vremena. U žurbi često ne razmišljamo o brizi za sebe. To uključuje i odjeću. Važno je kako se osjećate u onome što nosite. U tome ćete provesti dan i zato je dobro ako stanete i razmislite što se vama sviđa, u čemu je vama ugodno.

Veselite se svojim planovima. Svaki dan se počastite nečime što vas čini zadovoljnima. Od karti za kino, do druženja s prijateljima ili šetnje parkom. Jutro započnite sa smiješkom i veseljem zbog svega što ćete taj dan proživjeti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO