2015 BMW M9


2Radion Design predstavio je svoju viziju BMW sportskog kupea koji nosi oznaku M9…

Nedostatak superautomobila u gami bavarskog proizvođača i dalje podstiče maštu ljubitelja ove marke. Neki od njih odu korak dalje od toga i svoje zamisli i ideje pretoče u nezavisne dizajnerske studije BMW-ovih automobila.

Jednu od takvih studija, koncept sa oznakom M9, predstavio je Radion Design. Na ilustracijama koje su objavljene na internetu može se videti da je BMW M9 osmišljen kao sportski dvosed, spuštenog nosa, sa farovima smeštenim u uzak prorez koji se prostire čitavom širinom prednjeg dela i koji obuhvata masku hladnjaka.

Centralno mesto na maski hladnjaka zauzimaju prepoznatljivi “bubrežasti” simboli BMW-ovih automobila, dok su u donjem delu branika smešteni veliki usmerivači vazduha.
Linija krova spušta se blagom kosinom prema zadnjoj ivici karoserije gde se nalazi mali spojler. Stop svetla su izrazito tanka, što dodatno ističe širinu automobila, a poput prednjih, i zadnje svetlosne grupe sadrže LED tehnologiju.

Iz Radion Design-a kažu da ne očekuju da njihov koncept zadovolji sve ukuse, a osnovna ideja bila je da se prilikom oblikovanja studije M9 upotrebi “drugačija filozofija od one koju primenjuju dizajneri BMW-a” na aktuelnim modelim te kompanije.

 

[wzslider autoplay=”true”]

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO