8.meseci je prošlo – 76.000 evra i ploča u Petnjici – radovi i dalje stoje! Gdje je novac?

76 hiljada evra prikupljeno je za izgradnju bošnjačkog kulturnog centra u Petnjici za koji je novac sakupljao muftija Muamer Zukorlić. Istraživali smo da li će ovaj projekat doživeti sudbinu islamskog centra na bolničkim livadama, gasalhane na groblju Gazilar, dečijeg obraništa na paricama, Stare novopazarske banje, kao i brojnih drugih nerealizovanih projekata na kojima je samo postavljen kamen temeljac ili je uzurpiran prostor.

kamen petnjica
Takozvana gradilišta su uglavnom zapuštena a nigde nema ni tragova od građevinskih radova. Ako je sudeći po onome što moglo videti na licu mesta u Petnjici i ovaj projekat će doživeti sličnu sudbinu!
Da apsurd bude veći dalje od pločnika na kome je uklesano nacionalni vakuf nije se stiglo.A i sam pločnik je zarastao u travu i šiblje. Novac gde je niko i ne zna, koga kod u Petnjici pitate sa nevericom govori o ovome projektu. Svi kažu da je to još jedna ujdurma! Petnjicu ovih dana trese nesvakidašnja predizborna aktivnost i radovi su vidljivi na svakom ćošku, ali Zukorlić od ploče dalje makao nije!

kamen u Petnjici danas
kamen u Petnjici danas

Ćetiri ara placa kupljeno je za izgradnju KC Petnjica a u ovom kraju već postoji novosagrađeni dom kulture sa svim pratećim sadržajima i prostire se na 4000 kvadratnih metara, sa savremenom salom koja broji 500 mesta bibliotekom i salom za konferencije a u njoj su upošljeni bošnjaci iz Petnjice.
Jedan od meštana Petnjice dok sedesmo i pismo kahvu reče “to bruke za sve nas”. Skoro nam reče jedan političar ovde. “Dadoste pare onom hodži on vam postavi kamen i ode u Pazar a dole se voza Audijem. Za Audi ima za radove u Petnjici nema” tako im se obratio.


U drugom dijelu Sandžaka projekti “divlje gradnje” cvetaju, proširuju se terase, nadograđuju krovovi, policija ćuti, sud nalaže privođenje i sve tako u krug. A centar u Petnjici i dalje na ploču stao! Dokle niko ne zna.

Više dali za Petnjicu nego za Srebrenicu!
U međuvremenu je Glavni Muftija posegao ponovo put prikupljanja novca po bijelom svijetu. I zamislite apsurd kada su bošnjaci vidjeli šta radi i čime se služi jedva je za tako značajan i bitan projekat za Bošnjake kao što je BKC u Srebrenici prikupio 64.000.e Uporedite, više dali za Petnjicu nego za Srebrenicu! I zaista uporedbe radi 76 za Petnjicu, 64 za Srebrenicu. Govori li to dovoljno o poverenju glavnome? Kog je to Bošnjaka više briga za Petnjicu nego za Srebrenicu!

A rekao je Glavni, “fukari se daje sitno” iza 76.000 za Petnjicu zar 64.000 za Srebrenicu nije sitno? Dali bi bošnjaci nisu oni teške ruke, nego su uvideli da mutivoda živi na visokoj nozi te se teško odlučuju dati koju paru više. Ne daje im se novac čuvaju ga za bolje dane investiranja u vakuf.


Primera radi ukoliko angažujete firmu da vam izgrađuje objekat izgradnja temelja po kvadratnom metru košta od 45 – 65 evra, zidanje sa sve materijalom i betonom izgradnja po kvadratnom metru je od 70-80 eur po m2 dok se izgradnja krovne konstrukcije plaća od 45 do 65 eur po m2.
Sandzakhaber neće prestati da se bavi ovom temom dok se BKC Petnjica ne izgradi novcem koji je prikupljen na skupu!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO