AK Novi Pazar: Najbolja mleđejuniorska generacija

Treneri Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Ziljkić i Ermin Ziljkić ocenili su danas da stasava najbolja mleđejuniorska generacija u istoriji pazarske “kraljice sportova”.

“Iznedrili smo mnogo šampiona, koji su stizali do medalja na velikim takmičenjima i obarali rekorde. Na poslednjoj mlađejuniorskoj Balkanijadi u Sivasu doneli smo pet od 18 medalja reprezentaciji Srbije i tri od ukupno četiri zlata“, rekao je Ziljkić na konferenciji za novinare.

Aldin Ćatović i Saima Murić osvojili su u Sivasu zlatne medalje na 3.000 metara, a Mejra Mehmedović na 2.000 metara stipl. Bronzama su se okitili Kabir Ziljkić na 1.500 i Lenka Nikolić na 3.000 metara.

Ćatović je uzeo zlato na 3.000 metara i na Olimpijskom festivalu mladih Evrope u Mariboru, a Fatimi Dupljak i Ahmedu Zukorliću, učenicima Nermina Vesnića i Zejle Rožajac, pripala su srebrna odličja na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu.

Osim njih, Rifat Ziljkić istakao je i Alena Sejdovića.

Kada je infrastruktura u pitanju, Novi Pazar je jedan od najprestižnijih atletskih objekata u regionu nedavno obogatio novim sadržajima.

“Grad i lokalna samouprava trudiće se i dalje da obezbede što bolje uslove za razvoj atletike. Potvrda su nedavno otvaranje jedinstvenog tunela na Atletskom stadionu i dodatne staze na otvorenom”, naveo je direktor pazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

“Atletski klub je jedan od najboljih i najuspešnijih u gradu. Raduje što su to mladi sportisti, koji imaju blistavu budućnost. Nastojaćemo da olakšamo procese treninga i odlaska na takmičenja”, dodao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Pazarski polumaraton 29. oktobra
Jedan od trenera u pazarskom klubu Ermin Ziljkić najavio je treći Pazarski polumaraton, koji je zakazan za 29. oktobar. Grad je pokrovitelj te manifestacije u organizaciji lokalnog kluba i sportskih institucija.

“Pripreme su uveliko u toku. Nadam se da će to biti naš najuspešniji polumaraton do sada, sa najviše učesnika. Pozivam sva da se putem sajta trka.rs prijave za polumaraton ili trku zadovoljstva”, kazao je Ermin Ziljkić.

M. Minić

The post AK Novi Pazar: Najbolja mleđejuniorska generacija appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post AK Novi Pazar: Najbolja mleđejuniorska generacija appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO