AK Novi Pazar: Neviđena dominacija na PS u krosu

Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar i savezni selektor Edin Zuković rekao je da je taj klub u Surčinu na 75. Prvenstvu Srbije u krosu ostvario do sada neviđenu dominaciju, koja pruža satisfakciju za minuli rad.

“Pazarci će činiti gro reprezentacije Srbije na Prvenstvu Balkana u krosu, čiji je domaćin u novembru bugarski grad Pirdop. U Briselu, u Belgiji, u decembru sledi Evropsko prvenstvo u krosu, a Srbija je krajem marta 2024. domaćin Svetskog prvenstva u krosu. Želja je da Novi Pazar na tim takmičenjima ima što više predstavnika. Planiramo pohod na titulu šampiona države na stazi, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Dugujemo zahvalnost gradu i ovdašnjim sportskim institucijama”, rekao je Zuković na konferenciji za novinare.

Atletski klub Novi Pazar bio je najuspešniji kolektiv minulog Prvenstva Srbije u krosu.

Pojedinačno, puleni Rifata Ziljkića osvojili su u Surčinu pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane medalje. Oni su dodali još četiri zlata, srebro i dve bronze u ekipnoj konkurenciji.

“Na stazi Nautičkog sela Biser u Boljevcima osvojili smo devet medalja, a najbliži pratilac Crvena zvezda tek četiri. Imali smo 27 atletičara na stazi, koje je su pratili trenerski tim i još neki naši sugrađani. Uz nas su bili predsednik kluba Tihomir Gudić i ministar turizma i omladine Husein Memić. Neki su tvrdili da nemamo ekipu, što smo na najbolji način demantovali u Surčinu. Novi Pazar je grad atletike. To ne važi samo za Srbiju, već i šire”, naveo je Rifat Ziljkić.

Rekord: Za trechi Pazarski polumaraton 630 validnih prijava
Klupski trener Ermin Ziljkić posebno je pohvalio 63-godišnjeg novopazarskog atletičara Besima Ibrahimovića, a najavio je i predstojeći Pazarski polumaraton.

On je direktor manifestacije, čije je treće izdanje zakazano 29. oktobar, sa startom u 10.00 kod Žitnog trga.

“Validnih prijava je 630 za sve trke, što je mnogo više od prošlogodišnjih 465. Pozivam sugrađane da u nedelju dođu u velikom broju. Molim i za razumevanje zbog zaustavljanja saobraćaja u ulicama gde se trči između 08.00 i 14.00. Preuzimanje startnih paketa u foajeu Kulturnog centra predviđeno je za subotu od 15.00 do 19.00 i nedelju od 08.00 do 10.00. Zamolio bih Pazarce da svoje pakete preuzmu u subotu da bi se izbegle gužva zbog brojnih gostiju sa strane, koji će to učiniti na dan polumaratona”, kazao je Ermin Ziljkić.

M. Minić

The post AK Novi Pazar: Neviđena dominacija na PS u krosu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post AK Novi Pazar: Neviđena dominacija na PS u krosu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO